عدد «پی» بازنشسته می شود.
 
انجمن ریاضی مدرسه راهنمایی تیزهوشان شهید بهشتی بروجرد
 
 
چهار شنبه 8 آذر 1391برچسب:, :: 15:48 ::  نويسنده : امیرحسن آذرفر

 با اينكه مدت‌هاست «پي» به عنوان مهمترين عدد جهان شناخته شده، اما رياضيدانان اكنون به اين نتيجه رسيده‌اند كه ديگر «پي» بايد جايگاه خود را تعويض كند.

به ادعاي كارشناسان دانشگاه ليدز،‌ عدد پي كه از عددهاي ثابت رياضي و نشان دهنده نسبت محيط دايره به قطر آن است، اشتباه بوده و بايد با يك ارزش ديگر موسوم به «تاو» (tau) جايگزين شود.

به گفته رياضيدانان با اينكه ارزش 3.14159265 براي پي نادرست نيست، اما بنا به ادعاي آنها اين عدد شاخص متناسبي براي خصوصيات دايره نيست.

آنها همچنين از هم اكنون در حال مبارزه براي بازنويسي كتاب‌هاي مدارس و جايگزيني عدد تاو هستند كه از ارزشي دوبرابر پي - در حدود 6.28 - برخوردار است. در مسير اين مبارزه، آنها 28 ژوئن (28/6) مصادف با هفتم تيرماه را روز تاو نامگذاري كرده‌اند.

از مدت‌ها پيش اين عدد به عنوان اصلي اساسي براي بسياري از فرمول‌هاي رياضي و همچنين اصلي بسيار حياتي در معادلات علوم و مهندسي به شمار مي‌رود.

از عدد پي براي محاسبه محيط يك دايره با ضرب قطر در اين عدد استفاده مي‌شود. اين در حالي است كه براي استنباط مساحت آن بايد عدد پي را ضرب در مجذور شعاع آن كرد.

از سويي رياضيداناني كه خواهان تعويض اين عدد با دوپي يا تاو هستند بر اين گفته پافشاري مي‌كنند كه از آنجايي كه بسياري از فرمول‌ها نيازمند استفاده از عدد تاو هستند، بايد از اين عدد به عنوان عدد ثابت اصلي دايره استفاده كرد.

به گفته اين دانشمدان، رياضيدانان زوايا را با درجه اندازه‌گيري نكرده بلكه از واريان براي سنجش استفاده مي‌كنند و در يك دايره راديان‌هاي دوپي وجود دارند.

اين مساله منجر به پريشاني بسيار در رياضي مي‌شود. اگر تنها يك چهارم دايره را در نظر بگيريم، اندازه آن با يك چهارم راديا‌نهاي دوپي يا نيمي از پي سنجيده مي‌شود. براي سنجش تعداد راديان‌ها در سه چهارم دايره بايد فكر كرد و اندازه آن به شكل ساده قابل اندازه‌گيري نيست. اما مورد تاو اين مساله فرق دارد. در اين حالت، دايره از راديانهاي تائو برخوردار بوده و يك نيم دايره با نيم تاو، يك چهارم دايره با يك چهارم تاو و به همين شكل اندازه گيري مي‌شوند.

عدد پي كه از حروف اول كلمه يوناني به معني محيط گرفته شده در ابتدا در سال 1706 به وسيله ويليام جونز به اين نام خوانده شد. عدد پي همچنين به ثابت ارشميدس نيز معروف است.

در قرن نهم هجري دانشمند ورياضي دان ايراني غياث‌الدين جمشيد کاشاني عدد پي را تا شانزده رقم اعشار محاسبه کرده بود به نحوي که تا صد و پنجاه سال بعد کسي نتوانست آن را گسترش دهد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


با سلام خدمت بینندگان محترم وبلاگ، این وبلاگ انجمن ریاضی مدرسه ی تیزهوشان شهید بهشتی بروجرد است و در این وبلاگ مطالبی درباره ی ریاضی و نمونه سوالات ریاضی و ........ گذاشته می شود.بینندگان محترم لطفا برای مطالب نظر دهید.
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان انجمن ریاضی مدرسه راهنمایی تیزهوشان شهید بهشتی بروجرد و آدرس beheshti-math.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 37
بازدید هفته : 48
بازدید ماه : 48
بازدید کل : 202388
تعداد مطالب : 120
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1